Konfirmationsinnebandy dag 4 mån.29/6-09

Dag 4 inleddes med att Jonas Thomsson väckte konfirmanderna med skönsång och gitarrspel. Sjungandet fortsatte sedan då Pierre Gilis höll i morgonens andaktsstund. Ett trevligt sätt att börja dagen på med andra ord. ¨
Efter frukost skulle dagens första innebandyträninggå av stapeln. Det började med uppvärming och sedan lite lek  och efter det kom en massa roliga övningar. Temat för morgonens träning var passningar. När det sedan var dags för vanligt spel så hade tränarna Jonas Thomsson och Anders "Kassi" Karlsson något annat i åtanke. De bad konfirmanderna att hämta sina löparskor och förberdde dem för ett löppass i skidområdet Hemus. De fick ställa upp sig på led efter Jonas och iväg sprang dem. Vad eleverna då inte visste var att instruktörerna under träningen hade ställt upp en innebandyplan ute på parkeringen. Löpturen blev alltså inte särskilt lång, till elevernas förtjusning. Fyra lag bildades och spelet var igång, ledarna hade såklart sett till att eleverna ställt upp bord och stolar där en kanna med vatten stod. Lite lyx ska man väl ändå få ha när man är ledare!
Eftersom vädret även denna dag var strålande så åkte gruppen direkt ner på stranden efter lunchen. I princip alla fick känna på vattnet, vare sig man ville eller inte. Såväl spelare som ledare fick sig ett dopp, vissa frivilligt, vissa mindre frivilligt.
En kvartett fick för sig att se till att en av ledarna fick sig ett dopp, det fick de sedan äta upp på eftermiddagens innebandyträning. Dessa fyra lirade ultimate frisbee mot resterande 10, varje gång ett lag släppte in mål fick man göra det ledaren sa, ledaren bestämde såklart också hur länge de skulle hålla på. Om ett lag är fyra stycken och det andra 10 så är det kanske inte så svårt att lista ut vilket lag som släppte in mest mål. Det var inte alls tanken, eller......
Måndagen har som ni märkt bestått av mycket innebandy, anledningen till detta är att prästerna varit lediga.
Under kvällen spelade innebandyinstruktörerna och några av konfirmanderna smålagsspel, efter det blev det gott kvällsfika och mys på olika håll. Framför tvn, ute på terassen och inne i hallen t ex. En härlig dag som också avslutades med en härlig kväll där Emelie Hallvars-Persson höll i andaktsstunden innan det var dags att sova.


Konfirmationsinnebandy dag 3 sön.28/6-09

Dagen idag började med sovmorgon och efter en välsmakande frukost var det dags för gemensam avfärd till Andreasgården. Det första konf.passet för dagen hade temat Gudstjänst och då fick vi även göra vår egen mapp. Vi satt ute på trägårdsmöblerna vid Andreasgården och förberedde oss inför Mässan som började kl.11.00 i Mora kyrka. Efter gudstjänsten var det lunch tillsammans med föräldrarna.
Kl.14.00 var det dags för dagens innebandyträning som idag leddes av ledaren Jonas Thomsson (spelare från Winterhur Rychenberg, Schweiz samt Estlands landslag).  Vi hade den stora äran att ha en gästtränare på plats idag och det var Linus Blomqvist, AIK, som har tagit guld i allt som går inom innebandy!
Det var en rolig och givande träning. Vi fick alla ta del av hans guldmedalj!
Vi har verkligen tur med vädret...
Vilket gjorde att vi efter middag hade konf.passet nere på stranden vid vattnet på Tingsnäs, temat var buden och bibeln. Väl tillbaka på Unihoc arena fick vi göra vägskyltar utifrån tio Guds bud. Tillsammans gjorde vi en naturväv som fick symbolisera bibeln.
Det blev en hel del tid för lite innebandyspel och chill på A-plan.
Kvällen avslutades inne i vårt andaktsrum med gemensam sång och gitarrspelande innan det var dags att sova.
Dagens devis:
Bättre en elitspelare i handen än tio i skogen!
Konfirmationsinnebandy dag 2 lör.27/6-09

Efter en mycket god frukjost var det dags för morgonbön i kapellet. Man kan tro att det är ett körläger och inte ett innebandy,,,Skönsången ljöd över hela Unihoc Arena. Favoritlåten är en hurtfrisk gammal slagdänga som heter jag går på livets väg. Efter denna utsökta uppladdning tog träningen vid. Uppvärmning i mer traditionell mening, skoinnebandy och sedan an massa övningar och sist lite spel...
Svetten rann men humöret på topp! In till Mora för en slags vandringsfrågesport. Tyvärr utan mobiler vilket gjorde det svårare att svara. Lunch på superrestaurangen på Vasag. 32. Det satt fint!
Sedan var det konfapass. Temat för dagen var sex, relationer och kärlek. Gruppen kom fram till två viktiga saker:
Viktigast är att kunna kommunisera med varandra och kärleken. Ledarna bjöd på glass på glasskafét vid siljans strand.
Kvällsdopp hann vi med innan det var dags för kvällsandakt (då om möjligt sången var ännu tjusigare...) och hopp i säng. Dagens devis:
Bättre en kärlek i handen än tio i skogen!


Konfirmationsinnebandy dag 1 fre.26/6-09

Vi möttas av en härlig sommardag i Unihoc arena i Mora. Det var 15 st. deltagare som välkomnades av ledarteamet från KAIS Mora och Svenska kyrkan i Mora. Efter att alla fått varsin säng tilldelad var det dags för lärakänna lekar. Vissa fixade detta med att lära sig alla namnen direkt medan andra hade lite svårare (speciellt de över 30 år).
Efter en välbehövlig middag med grillning av hamburgare var det dags att bege sig ner till Siljan. Vid Siljans strand väntade den första gemensamma utmaningen Kyrkbåt! När detta "gympass" var avslutatat väntade ett välbehövligt och svalkande dopp i sjön.
När vi kom tillbaka till Unihoc arena väntade ett gott kvällsfika. Kvällen avslutades med en kvällsandakt i "innebandykyrkan" innan det var dags att lägga huvudet på kudden för att sova.


Välkommen till Unihoc Summercamps nya blogg

Här kommer vi dagligen uppdatera med text och bilder som visar vad vi har för oss på lägret. Anmälningarna strömmar för närvarande in och lägret verkar bli välfyllt samtliga veckor.

Vi ses i sommar!