Minicamp 2012

Idag har vi avslutat ett 5dagar långt minicamp som har bestått av mycket innebandy, lek och skratt! Vi har spelat innebandy 2timmar varje dag och sedan har det även varit lite andra roliga aktiviteter varje dag.

I måndags vid halv 10 började alla barn trilla in i hallen, vissa var lite smått blyga och andra gick ut på planen och sprang för fullt direkt! När alla 23 fantastiska innebandyspelare hade kommit så var det ”lära känna lekar” på schemat fram till lunch. Bara att lära sig namnen på alla var en utmaning och den utmaningen tror jag faktiskt att vi ledare vann över barnen på! :D Förutom namnlekar denna första dag blev det även såklart mycket innebandy och mest spel för att alla skulle få ”komma igång” efter en sommar då man kanske inte har använt så mycket klubba och boll.

I tisdags så blev det innebandy direkt på morgonen och nu var det knappast några barn som var blyga alla var igång på plan innan klockan ens var 10 då vi skulle börja. ROLIGT! Innan lunchen avslutade vi med en liten turnering där vi delade upp barnen i 6 lag och sedan fanns det divisionerna SSL, Div1 och Korpen. Vinnande laget flyttade upp en serie och förlorande lag fick flytta ner en serie. Det blev många matcher där alla lag flyttade upp och ner hela tiden vilket måste betyda att det var väldigt jämnt. Under eftermiddagen var det lek i Hemus som stod på schemat men då regnet stod som spö i backen blev det lekar inomhus istället och det var knappast några sura miner för det! Det blev bl.a. leken Multiboll och Burken under eftermiddagen. 

 

I onsdags morse samlades vi på simhallen och det var bad som var morgonaktiviteten denna dag. Vi tog över hela simhallen och alla barn såg ut att ha riktigt roligt! Det var vattenrutschbana (inne och ute), trampolin, bubbelpool och lek i bassängerna som gällde.  Det var de som hoppade lite försiktigt från trampolinerna och det fanns de som gjorde bomben och skvätte ner oss ledare. Vet inte riktigt vilka jag tyckte bäst om ;) Efter lunchen blev det innebandy igen och det var alltid lika uppskattat!

 

I torsdags började vi också morgonen med innebandyträning och nu såg man verkligen att alla hade kommit igång på riktigt. Det var en mycket bra träning där man kunde se många som hade blivit bättre på bara några dagar. Det var mycket roligt att se! På eftermiddagen var det 5-kamp på schemat, det var 3 väldigt bra lag som tävlade mot varandra i: ”inte nudda marken”, ”hoppa säck”, ”sugrör och ärtor”, ”memory” och ”heja ramsa”. Det roligaste för oss ledare måste ha varit att se alla 3 lagens heja ramsor sedan ifall barnen tyckte det var roligt eller inte kan vi lämna oklart ;)

 Sista dagen, fredag, var det bara innebandy som gällde! Vi började med en träning på morgonen där barnen fick välja ut de roligaste övningarna och lekarna vi hade gjort under veckan. Även denna träning var riktigt bra där alla kämpade på mycket bra. Efter lunch var det minicampens ”miniturnerning” som gällde! Barnen var uppdelade i 6 olika lag och lagnamnen blev Kais Mora, Storvreta, Iksu, Dalen, Pixbo och Djurgården. Vinnaren av turneringen blev Pixbo med spelarna Ebba, Calle och Benjamin, GRATTIS till er!

 Till sist skulle vi ledare vilja tacka för 5 fantastiska dagar med alla underbara innebandylirare! Se nu till och njuta av de sista dagarna av sommarlovet så ni kommer till skolan och en ny innebandysäsong med mycket energi!

 

Hoppas att vi ses nästa år!

Ellen Tillman, Anna Wijk, Joakim Pettersson 

 

 


Bilder - Sista dagen


torsdag- sista dagen

Hej där hemma!

Idag har vi kommit till den sorgligaste dagen på hela veckan! med andra ord så har vi kommit till den dag då det är dags för oss ledare att lämna ifrån oss alla elever.

Dagen började med sovmorgon(?) för alla tills klockan 8. Där efter så blev det dags för frukost och sedan städdax.

När detta var klart så var det äntligen dags för den mycket uppskattade smållagsturneringen. Vi delade då upp alla elever i 6 olika lag. Årets vinnare blev Täby!
Vid prisutdelningen så delade vi även ut ett speciellt pris vi har. "VECKANS KOMPIS"
I tjejgruppen valdes FRIDA GUSTAFSSON!
killgruppen valdes VIKTOR HOONK och
MARKUS HEDLUND valdes i elitgruppen.

Håkan fick sedan avsluta denna dag med en underbart god lunch där det serverades kassler och pasta.

De flesta elever har nu åkt hem, många med tårar i ögonen efter att ha funnit många nya vänner som de nu fick lov att lämna.

Vi som ledare vill tacka alla elever för en grymt rolig vecka. Vi hoppas att ni har haft minst lika kul som vi har haft och att ni har lärt er i alla fall något som ni kan ta med er ut i livet och era framtida innebandykarriärer. Vi tackar även för detta år och hoppas på att vi får se er igen nästa och kommande år.

Med många varma hälsningar

Emelie, Elin, Anna
Lina, Jocke, Dennis
Henke, Rasmus, Max

Onsdag - Bilder


Onsdag - Killgruppen

Hello dear friends and fans!
 
Idag var en lång dag. Började med träning 08.30 där det var en ganska chill inrikting med gå-innebandy som största tidsfördriv. För den riktiga träningen kom efter då det var dags för den beryktade fys-träningen. Där var det fullfart från början med 15 stycken 15-15 intervaller och sedan 10 stycken backintervaller. Träningen avslutades sedan med en stafett så grabbbarna var sjukt trötta efter det.
 
Sen vart det lite lunch och sedan bowling. Bowlingen dominerades stort av undertecknad (läs Max) där jag briljerade stort med många strikes å spärr. Även Fredrik och Simon hade bra serier men var inte närheten iaf. Pontus hade en tyngre dag och fick ner sin första kägla först i den 5 omgången men han kämpade på bra ändå! 
 
Sen var det dags för match med blandade lag ihop med tjejgruppen. Matchen var en jämn historia där jag coachade mitt lag till en stabil 9-7 seger utan att vi riktigt behövde förta oss. Till matchens all star team fick grabbarna två av sex platser och det var Hessel och Rasmus. Med andra ord så dominerade tjejerna matchen rejält..
 
Sen var det ledarmatch mot elitgruppen där grabbarna snällt fick sitta på sidan av och titta medan ledarna lekte hem en enkel 13-7 match. Nästa år så är det några av grabbarna som själva spelar den matchen!
 
Dagen avslutades med Rush hour 3 som film och lite småhets innan grabbarna tillslut somnade trötta och belåtna(?) 
 
XOXO Supermax å ralle
 
 

Onsdag-Elitgruppen

Cha cha bloggen, som vi brukar säga!
 
Återigen har vi haft en otroligt trevlig dag här på lägret med mycket skratt. Dagen har bjudit på träningar och matcher i mängder.
 
Dagens träningar har haft tema problemlösning. Helt enkelt en del övningar där killarna och tjejerna fick använda skallen medans de skött eller passade. Spelmässigt på träningarna har det varit både vanligt spel på stor plan och spel på liten plan.
 
Maten har återigen varit på topp idag. Till lunch fick vi god panerad fisk och till middag var det kycklingklubba med strips och bea-sås. MUMS!! Tyvärr inge glass idag :/
 
På kvällen var det dags för den årliga ledarmatchen. Ledarlaget hade som vanligt ett lag fyllt med spelare ifrån KAIS Moras dam och herrlag. Förutom ledarna Jocke, Henrik, Max, Ralle, Anna och Emelie hade vi också hjälp av damlagets Linn i mål, snipern och nyförvärvet Johanna Persson och damernas lagkapten Martina Löf. Från herrlaget lånades Emil Stenberg och Filip Mbanza in. Trots en stark insats ifrån elitgruppen räckte det inte ända fram och de fick se sig besegrade av ledarlaget med 13-7 efter ett ryck i sista perioden. Matchen lirare var helt klart jag (dennis) som drog igång läktaren med trummor och sång. Tack även till herrlagets Anders Simons som gjorde en strålande insats som domare!
 
Nu på kvällskvisten har det blivit lugnt fram till kvällsfikan och kvällen avslutades med att nästan allihopa satt och kollade på Rush Hour 3.
 
Imorgon är det sista dagen här på lägret, men inte är vi ledsna för det. För att imorgon vankas det för USC Trophy, även den en höjdpunkt på lägret. Då ska detta årets mästare utses.
 
Vi hörs imorgon, hare bra tills dess!
/Dempa D aka Dennis

Onsdag - Tjejgruppen

Godkväll!

Nu märks de att våra tjejer börjar bli trötta (dom börjar bli tysta), men så ska det vara näst sista dagen på lägret! idag har vi lekt dunken/burken (alla har olika namn på den leken) men de var riktigt kul! Maja slog personligt rekord, hon hittade alla som var gömda! sjukt stolt var hon.

På första träningen idag hade vi problemlösningar, några övningar som man får tänka till extra på. Den andra träningen körde vi med killgruppen, vi mixade båda lagen och körde 2 mål. Många var lite nervösa över att spela med killar men de gick hur bra som helst! vi har tuffa tjejer i våran grupp.

Senare ikväll var det ledarmatch där elitlaget tyvär fick stryk..... Men den som skötte sig bäst var våran egna hejjarklacksledare Dennis Wallin! han väckte publiken kan man säga, eller rättare sagt, hela Mora.

Nu har vi käkat lite kvällsmat och så avslutar vi som vanligt med någon gosig film.

/ Elin

Tisdag - Bilder